Menu
Your Cart

Taxatie

C.C.K.L. van Stegeren Register taxateur van gouden en zilveren werken van na 1952 Ingeschreven bij de NJU onder reg nr. 007 Lid van Federatie Goud en Zilver

Taxaties voor verzekering.

Taxatie voor verkoop.

Taxatie voor onderlinge verdeling bij nalatenschap.


Waarom taxeren? Een taxatierapport van een erkend taxateur is bindend, waardoor geen discussie kan ontstaan over de eventueel uit te keren waarde bij schade. Ook draagt het taxatierapport bij aan een vlotte schadeafwikkeling. U kunt altijd aantonen wat in uw bezit was, ook kunnen sieraden bij vermissing of diefstal sneller worden herkend en geïdentificeerd als de uwe.


Wat is er nodig voor een taxatie? De taxateur kan alleen taxeren op basis van wat hij kan meten, toetsen en onderzoeken. Taxeren van een foto kan dus niet. Taxatie neemt tijd in beslag (een tot enkele dagen) en gaat op afspraak.

Taxaties voor verzekering: In dit type rapport worden de objecten uitgebreid omschreven en gefotografeerd.


Met beschrijving van alle keurtekens en stempels. Met dit rapport kunt u uw kostbaarheden bij een verzekering onderbrengen zodat u een actuele vervangingswaarde heeft. Als u uw sieraden wilt verzekeren vraagt een verzekeringsmaatschappij altijd een actueel taxatierapport. De geldigheidsduur is bepaald in de verzekeringsvoorwaarden (gemiddeld 3 jaar).

Taxatie voor verkoop: Heeft u oude gesleten of versleten sieraden, wij beoordelen deze met onze expertise wat de opbrengst is bij directe verkoop.


Wij bieden tevens de service deze goederen te kopen of bemiddelen bij het vinden naar een nieuwe koper. Wij adviseren u graag bij deze complexe materie. Wij zijn gecertificeerd voor sieraden na 1952.

Taxatie voor onderlinge verdeling: Bij deze waardebepaling wordt gekeken wat het sieraad waard is in de staat waarin het verkeert.


De aangegeven waarde is de directe opbrengstwaarde, een waardering die wordt gehanteerd bij erfenissen en onderlinge verdeling.